MENU

Litet bygge

Projektet ”litet bygge” var en tio veckor lång kurs, den sista under vårterminen 2016, på Konstfack. Vi jobbade med en förening i Hjulsta och skapade små byggen till dem utefter deras behov. Jag, Cornelia Hasselroth, Ernst Regnström och Johanna Moe, skapade en plats för ”ekosofi”. En plats för tankar, samtal och lugn. I avskildhet vid vattnet i ett kollonilottsområdet i Hjulsta.
Read More ›

Kuben

Kuben, en rumslig undersökning som gick ut på att ta ut material ur en kub med måtten 210×210 mm. Till vänster visas kubens utsida, klicka på bilderna under texten, för att se kubens insida i en ljusstudie.
Read More ›

Förvaringsmöbel

"Ljusinsläpp". Förvaringsmöbel konstruerad och producerad under en tre veckor lång möbelkurs, på Konstfack vårterminen 2016. Ett perforerat papper inspirerade mig till denna möbel. Underredet är byggt av furu och plywood, "förvaringskorgen" är av flygplansplywood. Mönstret, de små cirklarna där ljuset lyser in på den blå färgen, är utskurna med laser.
Read More ›

Perception

Perception, ljus och ljudprojekt skapat tillsammans med Martina Brinck och Nadia Smedeland. Ljud av Fredrik Ryberg. I vårt arbete undersökte vi liv och rörelse, som genererade en rumsstudie med inriktning på ljuset, reflektionerna, ljudet och känslan. Titta på filmen och få en liten inblick i upplevelsen. Vårterminen 2016, Konstfack.
Read More ›

Mockup

En mockup är en möbelstudie, en tidig variant av en möbel, ett test i rätt skala för att få en känsla. En processmetod. Här har jag gjort en mockup till ett sittobjekt. Höstterminen 2015, Konstfack.
Read More ›

Rum

En fortsättning på en tidigare kurs. Här har jag förändrat och förädlat min rumslighet. Ritad i 3D-programmet Rhino och stora tecknade perspektivteckningar med kol. Höstterminen 2015, Konstfack.
Read More ›

Hitta rum

Att hitta rum genom olika tekniker som teckning, modellbygge och målning. Resultat av en två veckor lång kurs, Konstfack höstterminen 2015.
Read More ›

Plankan

Den klassiska plankanuppgiften var en av de första uppgifterna på Konstfack. Att skapa en sittmöbel med ryggstöd utav en furuplanka med måtten 900x120x50mm.
Read More ›